Versetul zilei

Și să nu dați uitării binefacerea și dărnicia, căci lui Dumnezeu jertfe ca acestea Îi plac.

Evrei 13:16 (VDC)

Siguranță pentru a trăi

de F. B. Hole - 23 Martie 2017

Siguranță pentru a trăi

Regretatul Dr. Horace Bushnell, din Hartford, Connecticut, a fost un ministru american foarte renumit, care pe la mijlocul vieții a fost ademenit de acea categorie de necredință religioasă ce poartă numele de “Gândire modernă” sau “Noua teologie”. Aceasta i-a crescut mai mult notorietatea, astfel că a devenit un om la adresa căruia se aduceau multe vorbe bune și laude mărețe.

Însă “oamenilor le este rânduit să moară o singură dată” (Evrei 9:27), iar ora plecării sale se apropia.

Un coleg ministru—unul care se alipise de “străvechea poveste” în simplitatea ei scripturistică—l-a sunat chiar înainte ca el să moară și a petrecut o oră cu el. Dr. Bushnell i-a spus: “Doctore, mă tem foarte mult că unele lucruri pe care le-am spus și pe care le-am scris despre răscumpărare vor putea induce în eroare, și astfel să producă suferință iremediabilă.”

Stătea întins pe spate cu mâinile strânse peste piept. A stat astfel cu ochii închiși, în liniște, preț de câteva momente, în timp ce chipul său trăda o teamă puternică. Apoi, deschizându-și ochii, ridică mâinile și spuse:

“O, Doamne Isuse! Tu știi că am speranță în iertare numai prin sângele Tău vărsat.”

În ziua următoare, a murit.

Cum distruge MOARTEA teoriile și a speculațiile păgâne! Cu o singură răsuflare rapidă, certă, elocventă, ea lovește în temelie și, iată! ei se prăbușesc precum o casă din cartonașe. Aceste concepte despre mersul ascendent al umanității; aceste tăgăduiri ale stării omului căzut și în esență păcătos despre nevoia lui de mântuire, despre dumnezeirea lui Hristos; aceste cuvinte mari și pompoase, care proclamă bunătatea omului, intelectul omului, progresul omului, sunt toate foarte bune atât timp cât încă viața curge cu putere prin vene, dar îngăduie ca pulsul să fie lent și inima să slăbească și moartea să se apropie cu pași invizibili și tainici; atunci goliciunea și nebunia lor se vor manifesta. “Predicatorii” pot să vorbească despre “gândirea modernă” într-un limbaj elegant, iar “publicul” poate să iubească auzind despre acestea, însă autoritatea solidă, veche a evangheliei din Biblie—acea evanghelie care a fost, foarte probabil, stâlpul inimii scumpei tale mame—reprezintă o bază pe care, încrezându-te, vei muri în siguranță.

Acum, am doar câteva cuvinte în taină pentru tine, cititorul meu, dacă ești un adept al Gândirii Moderne.

De ce să te amăgești singur în viață? De ce cânți la o coardă care sigur se va rupe atunci când melodia va fi cel mai de dorit? De ce să patinezi pe o gheață nesigură care este pe cale să se spargă și să cazi în apele întunecate și înghețate de dedesubt?

De ce să nu înfrunți circumstanțele acum? Ai o conștiință - de ce să o înăbușești? Știi că nu ești în regulă cu Dumnezeu. Știi că nu trăiești la standardul la care te-ai ridicat în mintea ta, ca fiind o persoană bună și corectă, iar dacă așa stau lucrurile, cu siguranță vei cădea imediat înaintea standardului divin. Tu ai păcătuit și ești lipsit de gloria lui Dumnezeu (Romani 3:23). Știi că o simplă transformare și o auto-îmbunătățire nu se vor întâmpla niciodată în situația ta. A lua hotărâri strălucite este un lucru - a te ține de ele este un altul.

Dacă ești înțelept, vei rosti cu buzele tale o mărturisire precum cea a Dr. Bushnell pe patul său de moarte—însă cu mult timp înainte ca tu să ajungi în pragul morții. În mărturisirea lui, sunt cel puțin trei lucruri la care merită să luăm seama.

(1) L-a recunoscut pe Isus ca Domn al său.

(2) A mărturisit că este un păcătos care are nevoie de iertare.

(3) A crezut că poate avea parte de iertare DOAR prin sângele vărsat al lui Hristos.

Aceste lucruri, care i s-au potrivit lui atât de bine fiind pe moarte, în același fel, ba chiar într-un mod admirabil, ți se potrivesc ție, care încă trăiești sănătos și în putere. Ai nevoie de un Domn și de un Stăpân care să controleze și să aranjeze viața ta, ai nevoie de îndurare care se va manifesta prin iertare, și ai nevoie de sângele vărsat al lui Hristos —eficacitatea eternă a lucrării jertfei Sale —pentru ca iertarea veșnică să fie pe drept a ta. Nu vrei să iei astăzi în dreptul tău, cu inima și cu buzele tale, mărturisirea Dr. Bushnell?

Dacă încă asculți de minciunile diavolului, NU o mai face. Amețit de drogurile lui, numite “gândirea modernă” sau “noua teologie”, vei locui în continuare pe tărâmul fanteziilor creației sale, chiar dacă realitățile neplăcute precum cele ale păcatului și ale naturii umane căzute sunt dovedite prin faptele grele și de netăgăduit din fiecare oraș și din fiecare sătuc, în fiecare națiune care există sub ceruri.

Ascultă de evanghelie. Vei înfrunta realitățile neatrăgătoare și vei admite împrejurările grele - nu doar cele din orașe și dintre națiuni - ci din inima și din viața ta, și, ridicându-ți ochii și mâinile către cer, vei spune: “O, Doamne Isuse! Tu știi că am speranță în iertare numai prin sângele Tău vărsat”; astfel vei experimenta că ceea ce îți oferă siguranță pentru a muri, îți oferă siguranță și pentru a trăi.

De toate de care n-ați putut fi îndrepățiți în legea lui Moise, oricine crede este îndreptățit în El” (Fapte 13:39).

“Este o fântână deschisă pentru tineMergi, spală-te și fii curat de păcatul tău;Nu va mai fi nici o pată și nici un stropNumai dacă ești curățit în ea o singură dată.”

Mesagerul evangheliei 1921, p. 41