Prin intermediul unei suite de întrebări, el desfăşoară un evantai de aspecte ale măreţiei lui Dumnezeu, aşa cum este El revelat în naturi.

Prima întrebare Îl descrie pe Dumnezeu ca având acces la înălţimile şi adâncimile universului, unde nici un om nu-L poate urma. A doua scoate în evidenţă controlul exercitat de Dumnezeu asupra forţei uriaşe a vântului. A treia se referă la puterea Sa extraordinar de mare de a stăpâni apele, fie sub forma norilor de deasupra, fie în oceane. În continuare este descrisă stabilirea de către El a hotarelor uscatului.

Cum se numeşte El şi care este numele Fiului Său? Cu alte cuvinte, „Cine ar putea cunoaşte pe deplin o Fiinţă atât de măreaţă, atât de incomprehensibilă, atât de tainică, atât de puternică, atât de omniprezentă?" Răspunsul este: „Nimeni nu poate să-L înţeleagă pe deplin." Dar noi ştim că numele Său este Domnul (Iehova) şi că numele Fiului Său este Domnul Isus Cristos.

Acesta e un text care îi surprinde pe cei mai mulţi evrei, care credeau că Dumnezeu niciodată nu a avut un Fiu. Din acest verset credincioşii Vechiului Testament au putut înţelege că Dumnezeu are un Fiu.